وبلاگ فرهاد مرتضی پور

Farhad Mortezapour's Blog

وبلاگ فرهاد مرتضی پور

Farhad Mortezapour's Blog

یونیکد (UNICODE) چیست؟

حتما کلمه UNICODE بارها به گوشتان خورده و یا در وب سایت ها و برنامه های کاربردی جدید آن را دیده اید و می‌خواهید بدانید که UNICODE چیست ؟

 

 

همینطور که حتما می‌دانید کامپیوتر فقط با عدد و رقم سرکار دارد و تمام اطلاعات نوشتاری ، صوتی و تصویری نهایتا بصوت اعداد و ارقام در کامپیوتر ذخیره و پردازش می‌شوند. خوب حالا ما برای اینکه بتوانیم اطلاعات نوشتاری خودمان را برای کامپیوتر قابل فهم کنیم مجبوریم تا به هر حرف از حروف الفبا، یک کد عددی اختصاص بدهیم. از این رو صدها نوع سیستم کد گذاری به وجود آمده و برای زبان‌ های مختلف سیستم های مختلف معرفی شده.

 

این مسئله در مورد زبان رسمی ایران یعنی فارسی هم صادق بود و تازه هر شرکت نرم افزاری ایرانی هم یک سیستم کد گذاری مخصوص خودش را داشت‌! و هیچ وقت یک سیستم کد گذاری استاندارد برای زبان فارسی بوجود نیامد که همه برنامه نویس‌ ها از آن استفاده کنند. این مسئله در مورد زبان های دیگر هم وجود داشت. تا اینکه بالاخره UNICODE معرفی شد.

 

"یونیکد" (UNIVERSAL CHARACTER SET TRANSFORMATION FORMAT)؛ نه یک نوع فونت خاص است نه یک برنامه خاص بلکه استاند‌ارد‌ی‌ بین ‌المللی (منطبق‌ بر ‌استاند‌ارد ‌ایزو) بر‌ا‌ى‌ تبادل‌ ‌اطلا‌عات‌ چند زبانه است. "یونیکد" به هر یک از حروف ، اعداد یکتایی مستقل از محیط سیستم عامل و برنامه و زبان اختصاص می‌دهد. این سیستم می‌ تواند تمام حروف زبان‌ های مختلف زنده امروز دنیا را در خودش جای دهد و به هر کدام از این حروف کد یکتایی اختصاص دهد. بکار گیری UNICODE در وب سایت‌ ها و برنامه های CLINT-SERVER میتواند بسیار مفید باشد و ما نگران این نیستیم که کاربران وب سایت از چه سیستم عامل و از چه مرورگر اینترنتی استفاده می‌کنند. فقط باید از استاندارد UNICODE پشتیبانی کند.

 

امروزه بسیاری از شرکت ‌های پیشتاز دنیای کامپیوتر این استاندارد را پذیرفته اند و تقریبا تمامی برنامه های کاربردی جدید از این سیستم کد گذاری حمایت میکنند .

 

برای گسترش و ترویج استاندارد UNICODE یک کنسر سیوم ایجاد شده است. این مسئله برای ما فارسی زبان ها نیز موقعیت مناسب ایجاد کرده و می‌ توانیم در عرصه اینترنت مطالب خود را به زبان فارسی بدون استفاده از روش های مثل ایجاد فایل ‌های تصویری از متن و قرار دادن آن در صفحه وب و یا استفاده از کدگذاری زبان‌ های دیگر مانند زبان عربی عرضه کنیم. این مسئله فرایند ایجاد وب سایت ها و برنامه های فارسی را بسیار آسان تر و کم هزینه تر کرده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد