یکی از دوستان سوال کرده بود که آیا می توان رجیستری (RegEdit) را بست ؟
پاسخ :
جواب بلی است . این کار توسط برنامه Group Policy امکان پذیر است . برای اجرای این برنامه گزینه Run از منوی Start را انتخاب کنید . حال در آن Gpedit.msc را تایپ کرده و Ok کنید . در پنجره ظاهر شده مسیر زیر را دنبال کنید :
user configuration administrative templates system
حال در سمت راست روی گزینه registry editing tools prevent access to دابل کلیک کنید و در پنجره ای که باز می شود گزینه Enable را فعال کرده و Ok کنید . دیگر نیازی به Gpedit.msc نیست آنرا ببندید . حال در Run برنامه RegEdit را اجرا کنید . با پیغامی مبنی بر بسته بودن رجیستری مواجه میشوید. برای آنکه بتوانید رجیستری را اجرا کنید مسیر گفته شده را دنبال کرده و این بار به جای Enable گزینه NotConfigured را برگزینید .
شما می توانید در محیط ویندوز XP بدون هیچ نرم افزاری ، فونت های زیبایی را برای خود طراحی کنید.
این برنامه که مانند بسیاری از برنامه های ویندوز در آن مخفی شده است را می توان خود از منوی Run اجرا کنید.
از منوی Start گزینه Run را برگزینید و سپس با تایپ این کلمه Eudcedit ، برنامه را اجرا کنید.
در پنجره ابتدایی ، دکمه OK را بزنید . حال در محیط Edit به طراحی و ویرایش کاراکتر موردنظرتان بپردازید.
بعد از آنکه کار طراحی کاراکتر جدید به اتمام رسید ، با انتخاب گزینه Save Character از منوی Edit ، آنرا ذخیره کنید.
خوب این برنامه تنها فونت های شما را طراحی می کند اما جهت استفاده از این فونت ها ، شما باید از منوی Start ، گزینه All Programs و سپس Accessories و System Tools و در آخر Character Map را کلیک کنید.
پس از انتخاب گزینه AllFont ) Private Characters ) از لیست فونت ها ، همه کاراکتر هایی را که قبلا طراحی کرده اید ، در جدول وسط صفحه نمایان می شود .
حال روی کاراکتر های مورد نظرتان دو بار کلیک کرده و پس از انتقال آنها به قسمت Character To Copy ، دکمه Copy را کلیک کرده و سپس آنها را در محیط مورد نظرتان مانند Word ، Paste کنید.
از سایت iritn.com
Space(number):تعداد مشخصی کاراکتر فاصله بر می گرداند.
Len(string):طول رشته ورودی را بر می گرداند. مثال:
Len("abcdefg") = 7
Trim(string):این تابع spaceهایی که در ابتدا یا انتهای رشته باشد را حذف می کند. توابع LTrim و RTrim فقط از چپ و راست عمل می کنند. مثال:
Trim(" abc ") = "abc"
:([InStr([start, ]string1, string2[, compareاین تابع محل اولین وقوع یک رشته را درون رشته دیگر نشان میدهد. پارامترهای این تابع عبارتند از:
start : پارامتر اختیاری است و محل شروع جستجو را نشان می دهد. اگر این پارامتر وارد نشود جستجو از ابتدای رشته آغاز می شود.
string1 : رشتهای که جستجو در آن انجام می شود.
string2 : رشته مورد جستجو.
compare : این پارامتر اختیاری است و نوع جستجو را نشان میدهد . اگر این پارامتر 0 داده شود جستجوی متنی انجام میشود و اگر 1 داده شود جستجوی باینری انجام میشود. مثال:
Instr(3, "abcdabg", "ab") = 5
اگر طول رشته string1 برابر صفر باشد مقدار بازگشتی صفر است. اگر string1 یا string2 برابر Null باشد مقدار بازگشتی نیز Null است. اگر طول رشته string2 برابر صفر باشد مقدار بازگشتی start خواهد بود. اگر رشته string2 درون string1 پیدا نشود مقدار بازگشتی صفر است. اگر start بزرگتر از طول رشته string1 باشد مقدار بازگشتی صفر است.
InstrRev(stringcheck, stringmatch, [start], [compare]):برعکس تابع InStr می باشد یعنی عمل جستجو را از انتهای رشته انجام میدهد.
Replace(expression, find, replace, [start], [count], [compare]):رشتهای را برمیگرداند که در آن یک رشته خاص با رشته دیگری به تعداد دفعات مشخصی جایگزین شده است. پارامترهای این تابع عبارتند از:
: expressionرشته اصلی.
: findرشته مورد جستجو.
: replaceرشته جایگزین.
: startمحل شروع جایگزینی. در صورتیکه این متغیر وارد نشود جایگزینی از ابتدا رشته انجام میشود.
: countتعداد دفعات جایگزینی. در صورتیکه این متغیر وارد نشود جایگزینی در تمام رشته انجام خواهد شد.
: compareنوع جستجو را نشان میدهد. اگر این پارامتر 0 داده شود جستجوی متنی انجام می شود و اگر 1 داده شود جستجوی باینری انجام میشود.
Replace("abcadea", "a", "x") = "xbcxdex"
اگر طول رشته expression برابر صفر باشد مقدار بازگشتی رشتهای با طول صفر است. اگر طول رشته find صفر باشد مقدار بازگشتی خود expression است . اگر طول رشته replace صفر باشد مقدار بازگشتی expressionای است که در آن تمام findها حذف شده است. اگر start بزرگتر از طول رشته expression باشد مقدار بازگشتی رشتهای با طول صفر است. اگر count برابر صفر باشد مقدار بازگشتی خود expression است.
StrReverse(expression):رشتهای را برمیگرداند که کاراکترهای آن به ترتیب عکس کاراکترهای رشته ورودی است. مثال:
StrReverse("abcd") = "dcba"
Split(expression, [delimiter], [limit], [compare]):آرایهای از تعداد مشخصی رشته برمیگرداند که این رشتهها توسط یک کاراکتر جداکننده (delimiter) از درون یک رشته استخراج شدهاند. پارامترهای این تابع عبارتند از:
expressionرشته اصلی.
: delimiterاین پارامتر اختیاری است و کاراکتر جداسازی را نشان میدهد. در صورتیکه این پارامتر وارد نشود کاراکتر فاصله (" ") برای جداسازی استفاده میشود. در صورتیکه طول این کاراکتر صفر باشد یک آرایه تک عضوی که شامل کل expression است برگردانده میشود.
: limitتعداد رشتههای موجود در آرایه را نشان میدهد. در صورتیکه این پارامتر داده نشود کلیه رشتههای جداشده در آرایه خروجی قرار میگیرند.
: compareنوع جستجو را نشان میدهد. اگر این پارامتر 0 داده شود جستجوی متنی انجام می شود و اگر 1 داده شود جستجوی باینری انجام میشود.
Dim Ar(3) As String
Ar = Split("a#bd#cde", "#")
Join(sourcearray, [delimiter]):تعدادی رشته موجود در یک آرایه را بهم متصل میکند و رشته حاصل شده را بعنوان نتیجه برمیگرداند. پارامترهای این تابع عبارتند از:
: sourcearrayشامل رشتههایی که می خواهیم بهم متصل کنیم.
: delimiterکاراکتری که برای اتصال رشتهها بهم استفاده میشود . این کاراکتر در بین رشتهiای اتصالی میآید و اگر داده نشود از کاراکتر فاصله استفاده میشود. اگر طول این کاراکتر صفر باشد رشتههای بدون هیچ جداکنندهای بهم متصل میشوند. مثال:
Dim Ar(3) As String
Ar(1) = "ab"
Ar(2) = "c"
Ar(3) = "def"
Join(Ar, "*") = "ab*c*def"
StrComp(string1, string2, [compare]):این تابع دو رشته ورودی را با هم مقایسه می کند. پارامترهای این تابع عبارتند از:
: string1رشته اول.
: string2رشته دوم.
: compareنوع جستجو را نشان میدهد. اگر این پارامتر 0 داده شود جستجوی متنی انجام می شود و اگر 1 داده شود جستجوی باینری انجام میشود.
اگر string1 کوچکتر از string2 باشد مقدار بازگشتی 1- است. اگر دو رشته مساوی باشند مقدار بازگشتی صفر است. اگر string1 بزرگتر از string2 باشد مقدار بازگشتی 1 است.
StrConv(string, conversion):در یک رشته ورودی تغییراتی را اعمال می کند. پارامترهای این تابع عبارتند از:
: stringرشته ورودی.
: conversionنوع عمل تبدیل را نشان میدهد. مقادیر ممکن این متغیر عبارتند از:
توضیح |
مقدار |
تبدیل به حروف بزرگ |
1 |
تبدیل به حروف کوچک |
2 |
تبدیل اولین کاراکتر هر لغت در رشته به حرف بزرگ |
3 |
تبدیل به یک رشته یونیکد |
64 |
تبدیل از رشته یونیکد به کدپیچ پیش فرض سیستم |
128 |
مثال:
StrConv("hello my friend", 3) = "Hello My Freind"
منبع : iDevCenter.com
اگر میخواهید از ویندوز سریعتر خارج شوید ، مراحل زیر را طی کنید.این کار فقط روی سیستم عامل هایXP,2000 قابل اجرا میباشد.
1- Regedit را باز کنید.
2-آدرس زیر را از سمت چپ پنجره بیابید.
HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktop
3- در سمت راست پنحره راست کلیک کرده از منوی New گزینه String Value را انتخاب کنید و نام آنرا WaitToKillAppTimeout بگزارید.
4- روی گزینه ایجاد شده دوبار کلیک کرده و زمان مورد نظر بر حسب میلی ثانیه وارد کنید.(زمان پیش فرض ویندوز 20000 میلی ثانیه می باشد.)
5-Ok کرده و پنجره Regedit را ببندید و کامپیوترتان را Restart کنید.
DLL چیست؟
فایلهای کتابخانه ای DLL (Dynamic-link Libraries) محتوی داده ها و توابع قابل استفاده مجدد هستند. از طریق فایلها DLL میتوان توابعی را که در اغلب برنامه های نوشته شده وجود دارند در یک محل واحد گرد آورده و بدون اینکه مجبور باشید هربار کد آنها را در برنامه های خود درج کنید مورد استفاده قرار دهید. در هر جای برنامه خود که باشید میتوانید اتصال و ارجاعی را به تابع مورد نظرتان صورت داده و بدون توجه به بدنه تابع، از عملکرد آن بهرهمند شوید. عیبی که در مورد فایلهای DLL وجود دارد این است که برای اینکه بتواند توسط برنامه مورد استفاده قرار بگیرد باید روی سیستم مربوطه نصب شود. مزیت DLL ها اغلب در برنامه هایی که مقیاس بزرگ دارند محسوس است. یکی از نمونه های بارز آن سیستم عامل ویندوز است. برنامه نویسان VB در مواقعی که بخواهند از قابلیتهای تعبیه شده در ویندوز استفاده کنند، به DLLهای آن رجوع میکنند(همان (API مهمترین مزیتی که در گنجاندن توابع در دل فایلهای DLL وجود دارد این است که حجم کد برنامه اصلی را به میزان قابل ملاحضهای کاهش میدهد و بدین ترتیب آن را ساخت یافتهتر و خواناتر مینماید. در نتیجه برنامه نویس بر کل سیستم در حال تولید اشراف و تسلط بیشتری مییابد و ردیابی خطاهای سیستم و اشکال زدایی برنامه به مراتب آسانتر میگردد.
مزیت مهم دیگر فایلهای ، DLL کپسوله سازی (Encapsulation) است. فرض کنید دارید برای شرکتی نرمافزاری را طراحی و پیاده سازی میکنید که بر ظبق قرارداد باید سورس برنامه را نیز تحویل دهید. حال اگر در برنامه خود از توابع ارزشمندی استفاده کردهاید که حاصل سالها تجربه و تحقیق هستند و نمیخواهید به سادگی آب خوردن در اختیار دیگران قرار بگیرد، میتوانید آنها را در دل فایلهای DLL جاسازی نمایید.
مزیت دیگر فایلهای DLL این است که معمولا سریعتر از فایلهای EXE اجرا میشوند.
ActiveX چیست؟
فن آوری ActiveX بر مبنای مدل شیئی مؤلفهها (COM)بنا نهاده شده است. COM یکی از استانداردهای مایکروسافت است که چگونگی تعامل مولفه ها و اجزای نرمافزارها با یکدیگر را تعریف میکند. این استاندارد یکی از نتایج کاربردها و برداشتهای برنامه نویسی شیگرا (OOP) است که مستقل از زبان برنامهنویسی میباشد. ActiveXDLL به صورت in-process اجرا میشود، یعنی از فضای حافظه موجود در برنامه استفاده میکند.
اگر شما هم در خانه یا محل کارتان دستگاه فکس ندارید ناراحت نباشید چون مایکروسافت لطف کرده و مشکل رو حل کرده !
مایکروسافت امکان ارسال و دریافت فکس رو در حالت پیش فرض ویندوز غیر فعال قرار داده که ما الان می خواهیم با هم این امکان را فعال کنیم پس با من همراه باشید
( این آموزش طوری نوشته شده که افراد کاملا مبتدی هم بتوانند از آن استفاده کنند)
ابتدا از منوی Start وارد Control Panel شوید وقتی Control Panel باز شد به قسمت Printers & Faxes وارد می شوید. در قسمت چب بالای صفحه دو گزینه مشاهده می کنید : یکی Add a Printer و دومی Set Up faxing شما گزینه دوم را انتخاب کنید .
پس از کلیک روی آن صفحه باید مدت بسیار کمی منتظر بمانید . سپس صفحه ای به نام Configuring Components باز می شود . ( دقت داشته باشید باید سی دی ویندوز در سی دی رام باشد در غیر این صورت ویندوز از شما می خواهد که سی دی را در سی دی رام قرار دهید و سپس گزینه OK را بزنید )
ویندوز به صورت اتوماتیک شروع به کپی کردن فایل های مربوط به فکس می کند ....
حالا دیگر شما یک فکس بر روی کامپیوتر خود دارید که بوسیله آن می توانید به هر کجای دنیا فکس ارسال کنید .
منبع :nedanews.com